Τα βασικά σημεία της ομιλίας του  Σ. Ζαφείρη στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Σ. Ζαφείρη στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής

Κοινωνό στο σχέδιό του για τη διοίκηση του Δήμου Δυτικής Λέσβου, απ’ την επαύριο κιόλας των εκλογών, έκανε το ακροατήριο της ομιλίας του στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, ο Στρατής Ζαφείρης, χθες το βράδυ. Ο υποψήφιος Δήμαρχος, συνεπαίρνοντας το κοινό που τον καταχειροκρότησε, ανέπτυξε τα πρώτα βήματα που θα γίνουν, ώστε να δημιουργηθεί ένας καινούργιος Δήμος αποτελεσματικός. Ένας Δήμος ο οποίος θα θέσει – σε στενή συνεργασία με τους δημότες και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας – σε γερές βάσεις τα θεμέλια για την ανάπτυξη της Δυτικής Λέσβου.

Ο κ. Ζαφείρης ξεκινώντας το λόγο του, επέλεξε όπως είπε, αντί για τα συνήθη, που όλο αυτό το διάστημα περιλαμβάνονται σε προεκλογικές ομιλίες (άλλωστε έχει ήδη δημοσιοποιήσει με κάθε μέσο τις κύριες προγραμματικές του θέσεις), να δομήσει την ομιλία του στην παραδοχή, ότι έχουν γίνει οι εκλογές και έχει εκλεγεί Δήμαρχος.

Σ’ αυτό το νοητό ταξίδι στο εγγύς μέλλον, με όχημα την αλληλουχία συγκεκριμένων ενεργειών,  στις οποίες απ’ τις αρχές Ιουνίου κιόλας θα προβεί, μαζί με την παράταξη, αλλά και με τη συνεργασία όσων έχουν εκλεγεί στο Δήμο και τις 35 Κοινότητες της Δυτικής Λέσβου, «ξενάγησε» τους παρισταμένους. Μεταξύ άλλων εξήγησε το πώς θα γίνει η κατανομή της περιουσίας απ’ τον υφιστάμενο Δήμο Λέσβου, στους νέους Δήμους Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, αλλά και του μηχανολογικού εξοπλισμού, των μηχανημάτων, του συνόλου των δημοτικών ακινήτων, όπως και η στελέχωση των Δημοτικών Υπηρεσιών απ’ τους υπαλλήλους που υπηρετούν σήμερα.

«Δεν μπορούμε για παράδειγμα να θέτουμε πρώτη προτεραιότητα την αγροτική οδοποιία και να μην είμαστε εκεί για να ελέγξουμε τι εξοπλισμό δικαιούμαστε και θα πάρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να επεκταθεί αναλυτικά στη συνέχεια, και στην εξειδίκευση των θέσεών του για τον τρόπο που θα υλοποιηθεί το πρόγραμμά του. Μίλησε ακόμη για την ανάγκη όχι μόνο διαβούλευσης και συναπόφασης, αλλά και για  καταμερισμό ευθυνών, στο κομμάτι που αναλογεί στον καθένα, ενώ συνέχισε υμνώντας τις ξεχωριστές ατομικές προσπάθειες που μπορούν να συνδιαμορφώσουν την ουσιαστική συλλογική προσπάθεια.

«Αυτό που μάθαμε απ’ την κρίση που τόσα χρόνια μας ταλαιπώρησε είναι ότι δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε τα ίδια λάθη. Μπορούμε και πρέπει να πετύχουμε, αν βελτιωθούμε. Υπάρχει γνώση, υπάρχει χρήμα, αν και δεν κυκλοφορεί εύκολα, αρκεί να αξιοποιηθούν οι ιδέες και να δουλέψουμε με μεράκι, να προσπαθήσουμε», υπογράμμισε ο κ. Ζαφείρης για να καταλήξει λέγοντας:

«Αυτό είναι το μέλλον που σχεδιάζουμε. Συμφωνείτε να το κυνηγήσουμε; Να κυνηγήσουμε το όραμά μας για το Δήμο Δυτικής Λέσβου, που αν δεν πάρουμε τις εκλογές θα μείνει στα χαρτιά; Αν ναι, αν συμφωνείτε ελάτε όλοι μαζί, χωρίς κομματικούς ή άλλους περιορισμούς να δώσουμε νικηφόρα τη μάχη των εκλογών. Άλλωστε Κυριακή κοντή γιορτή…».    

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *