Στρατής Ζαφείρης

Υποψήφιος Σύμβουλος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με το σχήμα του Κώστα Μουτζούρη, "Άλμα Ανάπτυξης"

«Αναγκαία η ίδρυση Σχολής Κεραμικής»

Στα εγκαίνια της 27ης Παλλεσβιακής Έκθεσης Κεραμικής, που άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο στο Πολύκεντρο Μανταμάδου, παρέστη ο υποψήφιος, με το συνδυασμό «Άλμα Ανάπτυξης» του Κώστα Μουτζούρη, Περιφερειακός Σύμβουλος Στρατής Ζαφείρης. Ο οποίος κατά τη διάρκεια της παραμονής του, είχε τη δυνατότητα να περιηγηθεί και να θαυμάσει τα εξαιρετικά στο σύνολό τους έργα των 40 δημιουργών, που φιλοξενούνται στο πλαίσιο της έκθεσης.

Παράλληλα ο κ. Ζαφείρης ενημερώθηκε για το σύνολο των παρεμβάσεων που προβλέπονται στο πλαίσιο της ανακαίνισης του ευρύτερου χώρου του Πολυκέντρου, έργο που είχε δρομολογηθεί απ’ τον ενιαίο Δήμο Λέσβου, επί δημαρχίας Σπύρου Γαληνού κι Αντιδημαρχίας Μανταμάδου Στέφανου Αποστόλου. Ομοίως, έγινε για ακόμη μία φορά κοινωνός της αγωνίας της τοπικής κοινωνίας, για το πώς η παραδοσιακή τέχνη, που άνθησε στην περιοχή και επιβιώνει με το ίδιο μεράκι απ’ τους σύγχρονους κεραμιστές, όχι μόνο θα παραμείνει, αλλά και θα συνεχιστεί ανταποκρινόμενη και στις σύγχρονες απαιτήσεις.

«Είναι μονόδρομος – υπογράμμισε ο κ. Ζαφείρης – να ικανοποιηθεί τώρα το πάγιο αίτημα των Μανταμαδιωτών, αλλά κι όλης της Λέσβου με τις ξεχωριστές γνωστές ’’σχολές’’ ντόπιων κεραμιστών απαράμιλλης τεχνικής, για ίδρυση Σχολής Κεραμικής. Πόσο μάλλον όταν έχουν διαμορφωθεί και πλέον συντρέχουν και οι προαπαιτούμενες προϋποθέσεις. Τόσο αναφορικά με τον χώρο του Πολυκέντρου,  ο οποίος με την ανακαίνισή του θα μπορεί να καλύψει και τις ανάγκες ενός μόνιμου εκθετηρίου, όσο και με την χρηματοδότηση της ίδρυσης και λειτουργίας της Σχολής, παρέμβαση επιλέξιμη από υφιστάμενα κεντρικά, χρηματοδοτικά μέσα».  

Copyright 2023 © Stratis Zafeiris

Στείλτε μου μήνυμα: