Στρατής Ζαφείρης

Υποψήφιος Σύμβουλος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με το σχήμα του Κώστα Μουτζούρη, "Άλμα Ανάπτυξης"

«Μια έκθεση συνέχεια της Λεσβιακής Άνοιξης»

Με αφορμή τη έναρξη της  έκθεσης για τα 10 χρόνια δημιουργικής παρουσίας της Κ-Gold Temporary Gallery στην Αγία Παρασκευή ο Στρατής Ζαφείρης υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Άλμα Ανάπτυξης» στο Βόρειο Αιγαίο συνόδευσε τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη στα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 21 Ιουλίου.

Ο κ.Ζαφείρης, Αγιοπαρασκευώτης ο ίδιος, σε δήλωση του σημείωσε τα εξής:

«Το φθινόπωρο του 2019 ερχόμουν στην Λέσβο για μόνιμη εγκατάσταση. Στην Αγία Παρασκευή είδα ένα νεοκλασικό κτίριο με ένα πανό που έγραφε Κ-Gold Temporary Gallery. Ρώτησα τι είναι και  μου είπαν «Γκαλερί μοντέρνας τέχνης» του Νικόλα Βαμβουκλή.Την ίδια περίοδο το φθινόπωρο ο Νικόλας διοργάνωνε στην αυλή του κτιρίου προβολές γαλλικού κινηματογράφου με μεγάλη επιτυχία.Η έκθεση επαναλήφθηκε με άλλο αντικείμενο αλλά πάντα με επιτυχία, ακόμα και στα δύσκολα χρόνια του κορονοϊου. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να ανταλλάξουμε απόψεις για την τέχνη που εκπροσωπούσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Νικόλας. Τον ρώτησα τι συμβολίζουν οι δημιουργίες που εκθέτει. Τι θέλει να πούν οι καλλιτέχνες; Μου απάντησε «δεν  ξέρω». Προσπάθησα να καταλάβω κάτι παραπάνω κοιτώντας το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον του δημιουργού. Η οικογένεια , ο πατέρας ένας πολύ ικανός και δημιουργικός επιχειρηματίας  και η μητέρα που δίνει την αγάπη της μάνας που απελευθερώνει το παιδί να πετάξει, να πετάξει στους δρόμους που επιλέγει.

Το κοινωνικό περιβάλλον της Αγίας Παρασκευής έχει εντυπωσιακή συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα της Λέσβου .Λεσβιακή Άνοιξη με συγγραφείς Μάκιστος , Δαράκη, Πρωτοπάτσης, Παρασκευαΐδης, Ευαγγελινός κ.α και στα εικαστικά Θεοδόσης Παπαχαραλάμπους ( Τεντ Πόλος) και πολύ πρόσφατα η Μαρία Καλλιπολίτη. Άρα ο Νικόλας ξεπετάγεται από γόνιμη γη αποκτά ερεθίσματα σε διεθνές περιβάλλον και επιστρέφει να μπολιάσει με την δική του ματιά τα πάτρια εδάφη. Όσον αφορά το ερώτημα τι συμβολίζει ή τι θέλει να πει προτιμώ να ακολουθήσω τα λόγια του διάσημου ψυχίατρου και ψυχαναλυτή Κάρλ Γιουγκ. ¨Τίποτα χειρότερο δεν μπορεί να συμβεί σε κάποιον από το να γίνει τελείως κατανοητός¨.Ας αφήσουμε το καινούργιο να αναπτυχθεί ελεύθερα».

Copyright 2023 © Stratis Zafeiris

Στείλτε μου μήνυμα: